Levesek és tejtermékek a C9 program alatt

2018.10.11

Én is nagy "leveses" vagyok, főleg a krémleveseket szeretem, ezért az első alkalommal aggódtam, hogy vajon lehet-e, ha igen, akkor mit és hogyan szabad ennem a levesekből. Mások a tejtermékek rabjai, így most nekik is kedvezek az alábbi kérdésre adott válasszal: Szeretem a leveseket és a tejtermékeket. Ehetek ilyeneket a Forever C9 program alatt?

A zöldséglevesek ajánlottak, nyugodtan fogyaszthatod azzal a kikötéssel, hogy ne sózd túl, mert a só megköti a vizet a szervezetedben, illetve ne tegyél bele tésztát vagy különböző levesbetéteket (pl. galuskát, pirított kenyeret, stb.).

Bár a hüvelyes növények jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek, de kerüld a program alatt a hüvelyes zöldségek fogyasztását (pl. bab, borsó, sárgaborsó, lencse, stb.), és kukoricát se egyél puffasztó hatásuk miatt.

A program után azonban nem kell megijedni a hüvelyesek fogyasztásától, de érdemes utána olvasni, hogyan kell elkészíteni őket (pl. áztatás, főzés, hőkezelés), különben gondot okozhatnak a szervezetünkben a hüvelyesek által termelt toxinok.

A tejtermékek közül a 9 nap alatt nem ajánlott a tehéntej, tejföl, tejszín, kefir és a joghurt, sovány túrót és a legtöbb szárazanyagot tartalmazó kemény sajtokat viszont fogyaszthatsz. Utóbbiakhoz tartozik például a zsíros, enyhén savanykás ízű cheddar, a nagy kedvenc, az édeskés ízű és erősebb illatú ementáli, valamint a jól ismert parmezán.

A hazánkban leggyakrabban fogyasztott trappista a félkemény sajtfajtok közé tartozik, ha meg tudod állni, ne fogyaszd a C9 program alatt.

Ha bármilyen további kérdésed merül fel, tedd fel nekem bátran, szívesen válaszolok rá privát vagy foglalkozok vele itt a blogban. 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek nem szolgálnak betegségek kezelésére, gyógyítására. A tápanyag összetételre és az egészségre vonatkozó állításokat az EFSA konszolidált listája tartalmazza. Étrended megváltoztatása előtt ha orvosi vagy más egészségügyi kezelés alatt állsz, kérd ki kezelőorvosod véleményét és tanácsát. A Forever F.I.T. program által javasolt étrend követése során fontos a megfelelő mennyiségű (napi min. 2 liter) folyadékbevitel (lehetőleg tiszta víz). A rendszeres mozgás, torna, séta támogatja a súlycsökkenést és a kívánt súly megtartását.